content

Laat u team testen op verschillende onderdelen

Sportspecifieke testen
Heb je regelmatig last van blessures tijdens het sporten of wil je je sportprestaties verbeteren, dan kun je je door ons laten testen, adviseren of begeleiden ten aanzien van sportspecifieke testen en trainingen. Ook kunnen trainers en coaches de fitheid en belastbaarheid van hun spelers in kaart laten brengen.

Om doelgericht te kunnen trainen zal je moeten inventariseren welke eisen de sport aan de sporter stelt.

Vervolgens moet je kijken of de sporter voldoet aan deze eisen. Door middel van sportspecifieke testen kan de sporter fysiek in kaart worden gebracht en worden vergeleken met normwaarden van medespelers op hetzelfde niveau of een niveau hoger. Aan de hand van die uitslagen brengen we een sterkte/zwakte analyse in kaart. De zwakke onderdelen van een sporter kunnen we d.m.v. een specifieke trainingsprogramma verbeteren.

We testen o.a. op de volgende onderdelen:
- core-stability
- kracht
- snelheid en behendigheid (elektronisch oog aanwezig)
- uithoudingsvermogen
- lichaamssamenstelling (gewicht, lichaamsverhouding, spier/vocht/vet etc.)

Na een aantal maanden doen we een her-test om te kijken wat de progressie is. N.a.v. de resultaten van de her-test kunnen doelen worden getoetst of worden aangepast. Zo wordt het voor de sporter inzichtelijk en deze opzet motiveert de sporter om zich fysiek te verbeteren. Bovendien, hoe sterker de sporter wordt des de kleiner is de kans op blessures en hoe beter de prestaties tijdens wedstrijden.

Deze opzet zijn we gestart bij de selectie van TC Bakkum in samenwerking met de trainer en conditietrainer. Andere clubs die we getest hebben zijn oa voetbalclub FC Castricum en handbalclub Meervogels/CSV Castricum, plus individuele atleten die zichzelf wilden verbeteren.

Als u interesse heeft in ons product of u heeft vragen, neem dan eens contact met ons op: info@remove-thiss.fysiotherapierootjes.nl

content

Copyright 2012 Picsal Media